Skip to main content

Interiéry a kuchyně na míru – Často kladené dotazy

Připravili jsme pro vás sekci s často kladenými dotazy, kde najdete odpovědi a důležité informace týkající se našich služeb Kuchyně na míru a Návrhy interiéru na míru. Pokud vás napadne jakýkoliv dotaz, který nenajdete v uvedeném seznamu otázek, neváhejte nás kdykoliv kontaktovat a my vám se vším poradíme. Jsme s vámi již více než 25 let, a proto vám vždy nabídneme 100 % servis.

1. Kolik stojí kuchyně na míru?

Ceny našich kuchyní na míru najdete v sekci Ceny kuchyní. Uvedené částky se liší na základě typu kuchyně a použitých materiálů. Klientům dodáváme kvalitní německé kuchyně Nolte, BORA a next125, ke kterým instalujeme také odsavače Bora s dokonalým designem a úložným prostorem, které jsou vhodné pro všechny kuchyňské linky na míru.
Na našem webu Minár interiér si také můžete prohlédnout kuchyně z expozice včetně expozičních cen a detailního popisu vybavení. Ke každé kuchyni na míru nabízíme kvalitní značkové spotřebiče Electrolux a Siemens.

2. Jak dlouho trvá montáž kuchyně?

Montáž kuchyně na míru provádí naši školení technici s bohatou praxí. Celková doba montáže je velmi individuální a odvíjí se od velikosti a složitosti kuchyně včetně celkového rozsahu prací.
Obecně lze říci, že běžná montáž kuchyně zabere našim pracovníkům několik dní. Rozsáhlejší kuchyně s pokročilým vybavením mohou trvat i několik týdnů. Předběžný pracovní harmonogram vám sdělí naši specialisté během nezávazné schůzky. Více informaci najdete v naší sekci Jak pracujeme.  

3. Jak dlouho platí záruka na kuchyň?

Na všechny naše kuchyně poskytujeme záruku 5 let. Našim klientům zaručujeme maximální kvalitu a spolehlivost všech produktů. Každý krok od návrhu kuchyně až po samotnou instalaci provádíme s maximální péčí a citlivostí.
Naše záruka pokrývá materiály a konstrukci kuchyně, ochranu proti případným výrobním vadám a nedostatkům. V případě jakýchkoliv potíží jsme tu pro vás, abychom společně vyřešili tyto záležitosti v souladu s našimi záručními podmínkami.

4. Jaký je rozdíl mezi kuchyní na míru a sériovou kuchyní?

Kuchyně na míru je navržena speciálně pro vaše potřeby a prostor, zatímco standardní kuchyně jsou předem vyrobené a mohou mít omezené možnosti úprav. Kuchyně na míru nabízí unikátní design a vetší výběr materiálů s individuálním rozmístěním skříní a polic.
Ačkoliv se jedná o vyšší investici, vše je vytvořeno přesně dle vašich přání a potřeb. Standardní kuchyně jsou vhodné spíše pro zájemce o rychlejší řešení bez individualizace na úkor méně kvalitních materiálů a předem stanovenými rozměry.

5. Jak dlouho trvá dodání kuchyně?

Naše kuchyně od německých výrobců dodáváme s maximální rychlostí a precizností, kterou naši zákazníci vyžadují. Od okamžiku objednání kuchyně trvá našemu týmu maximálně 12 týdnů, než ji dodáme klientovi. V případě kuchyně s kamennou deskou je termín dodání do 16 týdnů.

6. Můžu si pro svoji kuchyň vybrat vlastní spotřebiče?

Samozřejmě. Při návrhu kuchyně na míru je důležité, aby všechny prvky, včetně spotřebičů, odrážely vaše preference a potřeby. Zákazníkům poskytujeme možnost navrhnout a integrovat do kuchyně spotřebiče podle jejich představ a požadavků na design, funkce a energetickou účinnost.
Pokud budete mít zájem o spotřebiče z naší nabídky, vřele doporučujeme naše spolehlivé odsavače Bora s minimalistickým designem. V naší nabídce najdete například odsavače Bora Pure, Bora Professional, Bora Classic a mnoho dalších. Nechybí ani značková elektronika Electrolux a Siemens, kam patří například vestavná trouba, vestavný kávovar, integrovaná myčka, kombinovaná vestavná chladnička, dřezová baterie Schock Dion nebo díly pro dřez Signus. Na vybavení tohoto typu poskytujeme 2 roky záruku.

7. Jaký je proces po schválení návrhu kuchyně?

Jakmile si společně schválíme návrh kuchyně, uzavřeme konečnou objednávku. Vaši zakázku poté zašleme na příslušný výrobní závod v Německu. V objednávce je zahrnuta výrobní dokumentace a konkrétní specifikace všech produktů. Dále se domluvíme na spolupráci s naší ověřenou stavební firmou, která zajišťuje našim zákazníkům špičkový servis.
V další fázi následuje dodání kuchyně, která dle konkrétního typu může trvat maximálně 16 týdnů od uzavření objednávky. Během celého procesu jsme vám vždy k dispozici pro případ nejasností nebo jakýchkoliv požadavků.

8. Může být kuchyň na míru přizpůsobena pro osoby se zdravotními omezeními?

Ano, kuchyně na míru mohou být plně přizpůsobeny pro osoby se zdravotními omezeními, aby poskytovaly maximální komfort, bezpečnost a dostupnost. Při navrhování kuchyně s ohledem na zdravotní omezení klade naše firma důraz na ergonomii, bezbariérový přístup a specifické potřeby klienta.
Při realizaci kuchyně jsme připraveni provést potřebné práce zahrnující úpravy výšky pracovních ploch, snadný přístup k spotřebičům, širší prostory pro pohyb a manipulaci s invalidními vozíky a také bezpečnostní prvky jako jsou pojistná madla a antiskluzové povrchy.

9. Které oblasti interiéru lze navrhnout na míru?

Veškeré realizované projekty si můžete prohlédnout v naší sekci Návrhy interiérů. V této oblasti nabízíme téměř neomezené možnosti. Každá část domu či bytu může být přepracována a přizpůsobena podle individuálních potřeb a vkusu klienta.
Mezi hlavní oblasti, pro které navrhujeme interiér, patří obývací pokoje, ložnice, koupelny, kuchyně, podkroví a pracovny. V rámci těchto prostor lze upravovat nejen designové prvky, jako jsou barvy, materiály a nábytek, ale také samotné rozměry, uspořádání a funkce prostoru. Pokud hledáte vhodnou inspiraci, můžete si projít také naše katalogy ke stažení, ve kterých najdete ukázky našich výrobců Nolte, next125, Schüller a Bora.

10. Kolik stojí návrh interiéru?

Konečná cena za návrhy a realizace interiéru je velmi individuální a odvíjí se od celkového rozsahu prostorů a vybavení. Cenový návrh pro váš projekt se dozvíte od našich zástupců během osobní konzultace.
V naší sekci Nábytek si můžete prohlédnout kvalitní expoziční vybavení z našeho outletu včetně různých doplňků pro vaši domácnost. Najdete zde například designové lampy, židle, křesla a další sortiment včetně expozičních cen. Pokud jste z Brna a blízkého okolí, nezapomeňte navštívit náš web Interiéry Brno. Zájemci z Olomouce a přilehlých částí najdou veškeré podstatné informace také na webu Interiéry Olomouc.

11. Jaké materiály používáte pro kuchyně a interiér na míru?

Pro návrh interiéru na míru máme k dispozici široké možnosti materiálů pro moderní kuchyně, klasické kuchyně, ale i zbylý interiér, které umožňují vytvářet unikátní a funkční prostory dle individuálních preferencí. Mezi často používané materiály patří dřevo různých odstínů a typů, sklo pro moderní akcenty, kovy reflektující industriální vzhled nebo kámen, který přidá na luxusu a přírodním vzhledu.
Dále nabízíme škálu vysoce kvalitních laminátů a kompozitních materiálů, které umožňují široké spektrum designových možností a odolnost proti opotřebení. Každý materiál má své jedinečné vlastnosti a estetiku, a proto jsme připraveni vám poradit a pomoci vybrat ty nejvhodnější materiály pro váš ideální interiér na míru.

12. Kolik stojí návrh dětského pokoje?

Cena návrhu dětského pokoje se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, včetně rozsahu práce, použitých materiálů, designových prvků a individuálních požadavků klienta. Naše ceny jsou stanoveny po důkladné konzultaci a pochopení vašich preferencí a potřeb pro dětský pokoj.
Při osobním setkání nebo nezávazné poptávce vám rádi poskytneme přesnější odhad nákladů nejen na dětský pokoj, ale i ostatní části domu. Naše ceny jsou transparentní. Vždy se snažíme pracovat s rozpočtem našich klientů tak, abychom zajistili kvalitní návrh dětského pokoje, který bude splňovat vaše očekávání a zároveň zůstane cenově dostupný. Pro jednoho z našich klientů jsme v rámci projektu Návrh interiéru RD Zlín realizovali také moderní dětský pokoj, který je k nahlédnutí na našem webu.

13. Jsou někde k nahlédnutí vaše návrhy interiérů pro klienty?

Naše webové stránky jsou plné inspirace a ukázek interiérových návrhů, které jsme realizovali pro naše klienty. Jsou zde prezentovány různorodé projekty, od moderních a minimalistických designů po tradiční a útulné interiéry.
V naší sekci Návrhy interiérů získáte náhled na naši práci a širokou škálu stylů a možností, které můžeme nabídnout. Mezi některé z našich prací pro spokojené zákazníky můžeme zmínit například Návrh interiéru RD Uherské Hradiště nebo Návrh interiéru Brno. V rámci naší studie rodinného domu Zdounky jsme využili také 3D návrh domu pro další fáze prací na projektu.

14. Co dělá interiérový designer?

Naši interiéroví designeři jsou profesionálové s letitou praxí, kteří kombinují své znalosti, kreativitu k vytvoření prostoru, který nejen vizuálně oslovuje, ale je také plně funkční a přizpůsobený potřebám klienta. Mezi hlavní úkoly našich designerů patří poradenství při výběru stylu a barev, návrh na uspořádání prostoru, výběr nábytku, osvětlení, textilu a dalších designových prvků.
Designer interiéru pracuje s klientem od začátku až do konce projektu, počínaje průzkumem a konzultací, přes tvorbu návrhů až po dohled nad realizací. Jeho cílem je vytvořit harmonický a esteticky působivý interiér, který odpovídá nejen vkusu klienta, ale zároveň reflektuje jeho potřeby a životní styl.

15. Má vaše firma i showroom?

Náš showroom najdete na adrese třída Tomáše Bati 3672, 760 01 Zlín. Zde si budete moci prohlédnout naše prvotřídní kuchyně Next 125, Bora a kuchyně Nolte včetně našeho interiérového vybavení a doplňkového sortimentu Süchuller. Našim zákazníkům nabízíme německou kvalitu a preciznost za dostupné ceny.
Kromě kuchyní zde najdete i ukázky moderních provedení interiérů, jako je jídelna, obývací pokoj, ložnice, koupelna, ale také podlahy a bytové osvětlení včetně stínění. Neváhejte a navštivte nás v samotném centru Zlína kde můžete získat inspiraci pro svoji domácnost a případně zkonzultovat své nápady s našimi odborníky.